گوگل چيست؟!!!!
گوگل را همه مي شناسيم. حالا ديگر آنقدر با زندگي روزانه ما عجين شده است که پاسخ هر سوالي را از او مي پرسيم.گوگل انگار يک داناي مطلق است. پيرمردي که جواب هر سوالي را دارد و با هر سوال پاسخ هاي جامع و کاملي را بصورت متن،تصوير،ويدئو و … در اختيار ما مي گذارد. اما اين پيرمرد دانا تازه ۱۲ سالش شده است. هر روز خبرهايي از جاه طلبي هاي گوگل در زمينه هاي مختلف را مي خوانيم.پروژه هايي در زمينه اينترنت پرسرعت تا اتومبيل هاي بدون سرنشين! اما به راستي گوگل چقدر بزرگ است؟ اين مطلب مي کوشد با برخي محاسبات رياضي گوگل واقعي را به شما بشناساند *.
اگر گوگل يک کشور بود با ۲۰۶,۴۴۸,۱۰۳ بازديد روزانه اش از برزيل پرجمعيت تر مي شد. در اين صورت گوگل با اين مقدار جمعيت پس از کشورهاي چين،هند،امريکا و اندونزي پنجمين کشور پرجمعيت جهان مي نمود.
بطور متوسط از هر ۸ کاربر اينترنت يک نفر هر روز سري به Google.com مي زند. حالا فرض کنيد اين تعداد در يک جا گرد هم آيند.در اين صورت براي جا دادنشان به حداقل ۲۰۶۵ استاديوم نيوکمپ نياز داريم تا آنها را در کنار هم بنشانيم!
اگر اين ۲۰۶,۴۴۸,۱۰۳ بازديدکننده روزانه دست در دست يکديگر و در کنار هم بايستند يک خط انساني به طول ۲۳۱۲۲۲ کيلومتر را مي سازند که بيش از ۴٫۶ برابر طول ديوار چين است.
۳۴٫۷ درصد جمعيت کشور گوگل را مردم امريکا تشکيل مي دهند.کشورهاي هند،چين،آلمان پس از امريکا بيشترين ساکنين را در گوگل دارد. جالب آنکه کشورمان ايران با تصاحب ۲٫۸ درصد از جمعيت گوگل در مقام هفتم جهان قرار دارد.
بطور متوسط بازديدکنندگان گوگل حدود ۱۱٫۷۶ صفحه از اين سايت را بازديد مي کنند، به اين معنا که سرورهاي گوگل بايد در هر روز ۲,۴۲۷,۸۲۹,۶۹۱ صفحه وب را نمايش دهند که معادل ۲۸,۱۰۰ صفحه در هر ثانيه است.
در سال ۱۹۹۸ سرورهاي گوگل ۲۵ميليون صفحه را ايندکس کرده بودند حال آنکه در سال ۲۰۱۰ اين عدد ۱۶۰۰ برابر شده و به عدد ۴۰ميليارد صفحه وب رسيده است.در اين صورت اگر صفحه وب يکتاي ايندکس شده توسط گوگل را بتوانيم بر روي يک سمت کاغذ A4 پرينت بگيريم با اين کاغذها مي توان حدود پنج بار کل امريکاي شمالي را فرش کرد.
بيش از يک تريليون آدرس اينترنتي (URL) يکتايي که گوگل ايندکس کرده است را اگر بصورت پشت سر هم بنويسيم اين آدرسها تشکيل خطي به طول ۵۱ ميليون کيلومتر را خواهند داد که يک سوم فاصله بين زمين تا خورشيد خواهد بود.
در صورتي که ميخواستيم تمام سايت هايي که گوگل ايندکس کرده است را در يک مانيتور نمايش دهيم اندازه صفحه نمايش ما بايد ۶ميليون مايل (از گوشه به گوشه) مي بود يعني ۲۴۱ برابر خط استوا.
گوگل در نظر دارد در آينده اي نزديک حدود ۱۰۰ پتابايت (هر پتابايت = ۱۰۰۰۰۰۰ گيگابايت) اطلاعات را جمع آوري کند.اين اطلاعات معادل نيمي از تمام آنچه است که بشر از ابتدا تا کنون بصورت مکتوب درآورده است.
مجموع ظرفيت هايي که گوگل به کاربران جيميلش اختصاص داده است برابر با ۱٫۷۴ ميليارد CD صوتي کامل است.اين CD ها در صورتي که روي هم قرار گيرند ارتفاعي برابر با ۲۰۸۸ کيلومتر را خواهند ساخت که ۲۳۶ برابر بلندتر از قله اورست مي باشد.
در صورتي که شما براي جستجوي هر صفحه وب که در گوگل ايندکس شده است يک دقيقه وقت بگذاريد ۳۸۰۲۶ سال زمان لازم خواهد بود تا تمام صفحات را مشاهده کنيد حال آنکه اين کار براي گوگل حداکثر ۰٫۵ ثانيه زمان مي گيرد.
تا کنون حدود ۱٫۵ ميليارد تصوير توسط گوگل شناسايي و ثبت شده است.براي ذخيره تمام آنها شما به ۱۱۲ ميليون فلاپي ديسک نياز داريد يعني کوهي به ارتفاع ۳۹۱ کيلومتر از فلاپي ديسک !
۱۵۶۲۵۰۰ عدد از پرحجم ترين iPad هاي موجود در بازار را لازم خواهيد داشت تا ايندکس هاي گوگل را در آنها ذخيره کنيد. اين iPad ها در مجموع ۱۰۶۳ تن وزن دارند و در صورتي که در کنار هم قرار داده شوند فاصله لندن تا پاريس را خواهند پيمود.
تا سال آينده فضاي مورد نياز گوگل براي ذخيره صفحات وب به يک اگزابايت (معادل ۱٫۰۷۳٫۷۴۱٫۸۲۴ گيگابايت) خواهد رسيد يعني فضايي که ۵۰۰۰۰ سال تصوير ويدئويي با کيفيت DVD اشغال ميکند.
شما نياز به تبديل ۱٫۲ ميليون درخت به کاغذ داريد تا بتوانيد ۲۴ پتابايت اطلاعاتي که گوگل در هر روز پردازش ميکند را پرينت بگيريد.
دارائي شخصي سرگئي برين و لري پيج (مالکان گوگل) هر کدام به ۱۷٫۵ ميليارد دلار مي رسد. حقوقي که اين دو از گوگل دريافت مي دارند ساليانه يک دلار مي باشد ! درآمد ۸٫۳ ميليارد دلاري گوگل به تنهايي با مجموع توليد ناخالص داخلي شش کشور باربادوس،مغولستان،مالديو،دومينيک،گرينلند و جزاير کيمن برابري مي کند.
هزينه نگهداري يوتيوب روزانه نزديک به ۱ ميليون دلار بوده و در هر دقيقه ۲۴ ساعت ويدئو در آن آپلود مي شود به اين معنا که کاربران در هر روز چهار سال کامل ويدئو در اين سايت آپلود مي نمايند.
ويدئوي “Charlie Bit My Finger” تاکنون پربيننده ترين ويدئوي يوتيوب بوده و تا کنون ۲۳۸,۰۹۴,۲۷۷ بازديد از اين ويدئو ثبت شده است يعني در مجموع تا به امروز سه و نيم سال از تاريخ بشر صرف ديدن اين ويدئو شده است !
اولين توئيت رسمي گوگل به زبان باينري و ترجمه عبارت معروف “I’m feeling lucky” بود.
و در پايان واژه “گوگل” در سال ۲۰۰۶ به واژه نامه ميريام وبستر و لغت نامه انگليسي آکسفورد افزوده شد.
اگر روزگاري باغ هاي معلق بابل، فانوس اسکندريه، اهرام ثلاثه و امثالهم به عنوان شاهکارهاي نبوغ بشري مورد توجه قرار مي گرفتند شايد بتوان شاهکار گوگل را نيز به عنوان يکي از نمادهاي هوش و توانايي انسان مدرن به رخ آيندگان کشيد.
* عددها و آمارها همگي از منابع اينترنتي استخراج شده اند و صحت و سقم آنها بصورت قطعي مورد تاييد نيست. در برخي موارد عددها براي سهولت بيشتر گرد شده اند.
در پايان توجه شما را به جديدترين سري عکسها از يکي از شعب اين شرکت بزرگ جلب مي کنيم: